URGENT

Satisfacció entre els pagesos de PLF per la detenció de 4 lladres de ferro als camps

Compartiu aquesta història

 

Els agricultors de PLF respiren més tranquils després de l’operació policial, anunciada ahir, i que va poder detenir a 4 homes acusats de robar ferros del pla agrícola de PLF.

Feia temps que els pagesos demanaven més presència policial a la zona agrícola per evitar el degoteig constant de robatoris de menor o major transcendència als horts. Bàsicament buscaven coses elements metàlics o cable de coure, que després revenien en deixalleries de la zona.

En concret els 4 detinguts estan acusats de robar 11 tones de ferro d’un camp de PLF. Tot i l’operació policial, només s’ha pogut recuperar 6 tones d’aquest element.

Tot i això, com assegura el president de la Cooperativa Agrícola de PLF, Joan Grimal, estan contents per aquest cop policial. Grimal reconeix que controlar el camp palafollenc és complicat i agraeix l’esforç de les forces policials.

Dels 4 detinguts, dos són de la nostra vila, un més de Blanes i un últim noi de Gàmbia. Després de passar a disposició del jutge, han quedat en llibertat amb càrrecs.

Grimal espera que aquestes detencions facin disminuir el nombre de furts als camps de PLF. Tot i això, no dóna la batalla per guanyada i considera que només serà un respir ja que tard o d’hora els robatoris tornaran a la zona agrícola de PLF.

Els robatoris als camps s’han multiplicat en els últims anys, i han passat a ser constants i molt més estudiats. Només fa unes setmanes uns desconeguts van robar tot un sistema de regadiu d’un camp de Malgrat, valorat en uns 25 mil €. Això va obligar als pagesos de Malgrat a organitzar brigades de vigilància nocturna per evitar perdre més diners als camps.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics