Satisfacció entre els pagesos de PLF per la detenció de 4 lladres de ferro als camps

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els agricultors de PLF respiren més tranquils després de l’operació policial, anunciada ahir, i que va poder detenir a 4 homes acusats de robar ferros del pla agrícola de PLF.

Feia temps que els pagesos demanaven més presència policial a la zona agrícola per evitar el degoteig constant de robatoris de menor o major transcendència als horts. Bàsicament buscaven coses elements metàlics o cable de coure, que després revenien en deixalleries de la zona.

En concret els 4 detinguts estan acusats de robar 11 tones de ferro d’un camp de PLF. Tot i l’operació policial, només s’ha pogut recuperar 6 tones d’aquest element.

Tot i això, com assegura el president de la Cooperativa Agrícola de PLF, Joan Grimal, estan contents per aquest cop policial. Grimal reconeix que controlar el camp palafollenc és complicat i agraeix l’esforç de les forces policials.

Dels 4 detinguts, dos són de la nostra vila, un més de Blanes i un últim noi de Gàmbia. Després de passar a disposició del jutge, han quedat en llibertat amb càrrecs.

Grimal espera que aquestes detencions facin disminuir el nombre de furts als camps de PLF. Tot i això, no dóna la batalla per guanyada i considera que només serà un respir ja que tard o d’hora els robatoris tornaran a la zona agrícola de PLF.

Els robatoris als camps s’han multiplicat en els últims anys, i han passat a ser constants i molt més estudiats. Només fa unes setmanes uns desconeguts van robar tot un sistema de regadiu d’un camp de Malgrat, valorat en uns 25 mil €. Això va obligar als pagesos de Malgrat a organitzar brigades de vigilància nocturna per evitar perdre més diners als camps.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics