URGENT

L’esbart Joaquim Ruyra de Blanes celebra el seu 50è aniversari

Compartiu aquesta història

 

Una recepció institucional a l’ajuntament i la inauguració d’una exposició commemorativa, han obert aquesta setmana els actes de celebració del cinquantè aniversari de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes.

Per commemorar aquesta aniversari es faran diferents activitats, però les principals, es concentraran el mes que ve, quan la companyia blanenca farà d’amfitriona, el cap de setmana de l’1 i el 2 de juny, de la cloenda de la Roda Catalònia i de la trobada d’esbarts infantils i juvenils de les comarques gironines. En aquesta trobada hi participaran més de trenta escoles d’esbarts de tot el territori, amb un total de prop de 500 balladors.

El plat fort de la celebració serà el 10 de juny al Palau de la Música Catalana, amb l’estrena de l’espectacle DAD- EXE (l’acrònim de dret a decidir, executable). Un espectacle que es presentarà juntament amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials. En l’espectacle han intervingut els coreògrafs Cesc Gelabert, Joan Serra o Montse Colomé entre d’altres, que reinterpreten els quatre pals de la dansa tradicional: el contrapàs, el ball pla, la rumba i la jota.

Des de l’esbart s’ha plantejat la celebració d’aquest mig segle de vida amb un doble objectiu. D’entrada la pròpia celebració d’aquesta efemèride però també per fer una aposta decidida per acostar la dansa a tothom i per obrir l’entitat al poble, amb tot un seguit d’actes participatius.

En aquests 50 anys, l’esbart blanenc ha esdevingut una de les entitats de ball tradicional més important de la zona i han actuat en diferents països europeus, exhibint la cultura popular catalana.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics