L’hospital de Blanes celebra 20 anys amb més de 8500 operacions a l’any

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Des que el 24 de maig de 1993 la instal•lació va iniciar la seva activitat ha atès prop d’un milió d’urgències i s’han realitzat fins a 9.600 parts, tot i que ara ja no es fan en aquest centre.

Durant tot l’any passat, el centre va arribar al seu record d’intervencions quirúrgiques, superant les 8500, unes 23 diàries de mitjana. En els primers anys de vida del centre se’n feien entre 2000 i 3000.

Les principals intervencions que es fan a l’Hospital de Blanes són de cataractes. L’any passat en van ser 900.

L’hospital, que en el seu dia va costar prop de 10 milions d’euros finançats pel Departament de Salut, té una superfície total construïda de més de 12.000 metres quadrats amb diverses unitats.

A dia d’avui, la instal•lació, gestionada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, disposa de 100 llits, tres quiròfans, sis places de cirurgia sense ingrés, 20 consultes externes, sis places d’hospital de dia i 14 boxs que atenen entre 40.000 i 50.000 urgències a l’any.

Quan va començar la seva activitat, el centre tenia 160 treballadors i actualment hi treballen unes 350 persones, de les quals 83 són metges, 118 infermeres i 151 auxiliars d’infermeria, sanitaris o personal no assistencial.

De tota manera, més de 50 d’aquestes 350 persones són personal compartit amb altres centres de la CSMS, la majoria dels quals són metges.

A partir de 1994, es van iniciar de manera progressiva diferents activitats orientades a consolidar el centre. En aquest sentit, es va crear la unitat d’atenció a l’asma infantil (1995); es va posar en marxa la tercera unitat d’hospitalització (1997), es va crear la Unitat de Medicina de l’Esport (1999), es va obrir una base del SEM (2002) i es va ampliar el servei d’Urgències (2007), entre d’altres.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics