URGENT

L’alcaldessa de Malgrat reclama més claredat en el cost de l’aigua potable

Compartiu aquesta història

 

Els rebuts de l’aigua només fan que augmentar. Ho fan per diferents conceptes que es van acumulant, sense molta informació al consumidor.

És per això que l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy ha demanat, en declaracions a RP, que es sigui més clar entorn al cost i la gestió de l’aigua. Diu l’alcaldessa que aquesta claredat ajudaria a crear confiança als consumidors.

Campoy posa com exemple l’amortització de la planta potabilitzadora de PLF, que fa 5 anys que hauria d’estar ja pagada, però en canvi no s’ha fet res per reduir aquest concepte dels rebuts que paguen els consumidors. En aquest sentit també apunta a que no té sentit pagar el mateix per l’aigua dessalada quan la planta funciona durant tot l’any, que quan només funciona a l’estiu. Campoy alerta que són situacions que cal revisar, així com també les adjudicacions a Sorea, que té l’adjudicació en alta i la directe a molts pobles, com PLF.

Campoy també demana que el cost de l’aigua dessalada es reparteixi amb els usuaris de l’àrea metropolitana que també es beneficien de l’aigua tractada a la planta de Blanes, gràcies a l’interconnexió amb Aigües de Ter Llobregat.

De tota manera Campoy considera que el preu de l’aigua a casa nostra no és excessivament car, tot i que aposta per que els serveis d’aigua i llum siguin bonificats.

Campoy, però, és conscient que un cop amortitzades les inversions principals, sempre cal un manteniment. És per això que reclama més claredat en la gestió de l’aigua per crear confiança en el consumidor.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics