URGENT

Un facebook del Cap de Malgrat i PLF ajuda a deixar de fumar

Compartiu aquesta història

 

Avui és 31 de maig, el Dia Mundial sense Tabac impulsat per conscienciar als fumadors dels perjudicis que té per la salut aquest hàbit.

De fet, després d’un seguiment de 440 mil persones, un estudi de l’Institut Català d’Oncologia conclou que el tabac és el responsable directe del 20% de tots els tumors.

Per deixar aquesta addicció, el centre d’atenció de primària de Malgrat-Palafolls va posar en marxa l’any passat una nova eina que reforça les diferents accions antitabac que es duen a terme en aquest centre, que ja va obrir una consulta específica per ajudar a deixar de fumar.

Aquesta nova eina és un facebook, a través del qual es vol que les persones que estan deixant aquest hàbit, puguin compartir experiències i es puguin ajudar mútuament. Begoña Lopez, infermera responsable de la unitat antitabac de Malgrat, explica que el Facebook té molta informació i que rep col.laboracions també d’Amèrica.

L’experiència ha estat posat com exemple d’utilització en les xarxes socials a les “IV Jornadas del Comité Nacional de Prevención i Control del Tabaquismo” celebrades el passat març a Madrid , i que va comptar amb la participació d’uns 280 assistents.

A la consulta personalitzada, que es fa al CAP de Malgrat, hi poden accedir aquells que vulguin deixar l’addicció. En una primera visita de 30 minuts s’analitzen les patologies i es fa un programa de tractament, i de visites de control, com explica la pròpia Begoña Lopez.

En aquests anys de funcionament de la consulta han passat més de 500 persones. D’aquestes un 15% ja es poden considerar exfumadores i un 30% en període d’abstinència.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics