URGENT

De PLF a Santiago de Compostela amb bicicleta

Compartiu aquesta història

En Jordi Giner és un palafollenc que fa 15 dies va sortir de casa seva al carrer del mig de PLF, sol amb la seva bicicleta amb la intenció de recorre els prop de 1300 quilometres que separen la nostra localitat de Santiago de Compostela.

En Jordi, no és esportista professional. Té 65 anys i un taller de joieria al centre de la nostra vila. Agafa la bicicleta només alguns diumenges com a divertiment tot fent una volta pel voltant de PLF. Ara fa un any es va plantejar aquesta aventura, i després de consultar-ho amb la seva esposa, es va posar a preparar el viatge.

La fita, però, té a més un altre ingredient que hi posa un granet més de superació, ja que en Jordi, des de fa uns anys, només té un pulmó arran d’un accident esquiant.

Els amics i familiars el defineixen com a tossut, però amb un gran afany de superació i d’aventura.

Tanta superació que dilluns al matí en Jordi arribava a la plaça de l’Obradoiro, a peus de la catedral de Santiago, el punt i final del seu viatge que va iniciar el 19 de maig des de PLF.

De mitjana ha fet entre 70 i 80 quilometres diaris en solitari i amb força dies de pluja i vent. Aquests han estat els inconvenients, però el viatge també ha tingut sorpreses agradables i emocionants, com ell mateix explica avui, que ja torna a ser a casa reposant.

Ara de moment, l’únic repte que es planteja de futur és gaudir de la platja aquest estiu, mentre estudia alguna aventura propera per alimentar el seu esperit de superació

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics