URGENT

PLF rebaixa la taxa d’escombraries per la majoria de comerços locals

Compartiu aquesta història

 

Era una petició feta des del sector comercial que reclamava un canvi en l’ordenança que regulava la recollida de residus per als establiments comercials de PLF i que considerava a la gran majoria de botigues igual, sense atendre a les diferències.

En l’últim ple es va aprovar diferenciar aquestes botigues per tal de poder aplicar una quota reduïda d’aquest impost municipal.

En aquest sentit, el president de l’ACEP, l’Associació de Comerciants i Empresaris de PLF, Francesc Tresserras, explica amb aquest canvi de catalogació de botigues s’ha aconseguit rebaixar el que paguen moltes botigues per la recollida d’escombraries a partir de l’any que ve.

Feia setmanes que l’ACEP i l’Ajuntament estaven en converses per poder arreglar aquesta catalogació de comerços que igualava a establiments com bars i botigues petites en matèria de residus. Diu Tresserras que aquest canvi d’ordenança beneficiarà a un 80% de comerços de PLF que veuran reduït l’import corresponent a aquesta taxa de residus.

Abans de la catalogació per separat, els restabliments pagaven uns 300 € per impost d’escombraries, i ara es passarà a pagar segons la superficie. Així un establiment de menys de 100 m2 passarà a pagar uns 120€.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics