La façana marítima de l’Alt Maresme comença a recuperar-se

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons el Voluntariat de l’Alt Maresme, el fons marí de les costes de Calella fins a Malgrat de Mar està millorant el seu estat natural, ja que cada cop pateix menys agressions de pesca d’arrossegament i acumula menys brossa.

Segons l’entitat, el minvament de la pesca i la posada en marxa de la depuradora de l’Alt Maresme ha comportat una millora de l’aigua i del fons marí més proper a la costa.

El Voluntariat destaca que, a pesar que les normatives de pesca marquen clarament on es pot pescar, algunes embarcacions sovint s’apropen a la costa amb sobrefons de sorra, posant en perill d’aquesta forma algunes espècies propies d’aquesta zona, com la posidònia.

De totes formes, l’entitat, que és l’agrupació que es dedica a fer les inspeccions, el seguiment i la neteja del litoral marí, lamenta que aquestes espècies també es vegin amenaçades i en estat de regressió a molts punts per culpa de la contaminació de l’aigua, la pesca d’arrossegament, l’ús indiscriminat de les ancores de les embarcacions i els dragats dels fons marins.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics