URGENT

Creen una aplicació mòbil per lluitar contra el mosquit tigre

Compartiu aquesta història

A partir d’ara, els ciutadans també podran contribuir a controlar l’expansió del mosquit tigre pel territori català, mitjançant una nova aplicació mòbil que tracta de localitzar on s’ha detectat la presència d’aquest insecte.

Si bé l’aplicació anomenada Tigatrapp va néixer com una iniciativa de 200 centres escolars gironins que estaven assistint a un taller educatiu, ara l’eina ja s’ha estès per als mòbils de tots els ciutadans.

El Tigatrapp permet als usuaris subministrar tota una sèrie d’informacions que després el Consell Superior d’Investigacions Científiques utilitzarà per controlar l’expansió del mosquit.

D’aquesta forma, els usuaris poden alertar de la presència de la espècie en els punts on la detectin i informar als centres especialitzats de la seva troballa.

Segons les informacions de l’aplicació, a la zona del sud de la Costa Brava i el nord del Maresme venen a ser els territoris on més s’han patit les picades agressives del mosquit tigre.

Si aquest seguiment el volen fer tan present als habitants els centres d’investigació, es perquè el mosquit tigre és una espècie invasora que prové del sud-est asiàtic. Aquest mosquit habita i cria a les zones urbanes, i és un potencial transmissor de malalties víriques tropicals. Com que acostuma a viure en llocs privats, com ara cases, jardins o balcons pel que es recomana no mantenir tolls d’aigua a les cases on pugui criar.

Com que és molt complicat fer-ne un seguiment i un control per part de l’administració pública, el naixement de la aplicació pretén que la tasca pugui ser compartida per la ciutadania.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics