URGENT

L’ACA finalitza la primera fase per treure els tubs de la platja de Malgrat

Compartiu aquesta història

Tal i com informàvem dies enrere, els banyistes de la platja de les fàbriques, prop de la Punta de la Tordera,  es queixaven de la situació d’aquesta zona de bany.

Una de les denúncies que feien els usuaris corresponien als dos enormes tubs que sobresortien de la superfície del mar, fet que representava un  perill pels banyistes de la zona.

Aquests tubs eren part d’un projecte de construcció d’una dessaladora que finalment mai es va dur a terme, i estaven enterrats a uns 3 metres de profunditat sota la sorra i a uns  30 metres de distància de la zona de bany, fins que el temporal del març la va fer sortir a la superfície.

A partir d’aquell moment, segons el consistori , l’Ajuntament ha estat demanant a les administracions competents una solució a aquesta problemàtica.

Davant les queixes del consistori i la repercussió que ha tingut aquesta situació als mitjans, l’Agència Catalana de l’Aigua no ha trigat ni 48 h en posar-se a treballar en la qüestió, i ahir mateix ja van realitzar la primera fase per eliminar el perill que representaven les canonades, tal i com explica el regidor d’obra pública, serveis i platges, Joan Mercader.

Aquesta primera fase només servirà per minimitzar els riscos que suposaven la canonada de 400 metres de longitud i el pou de ferro i formigó, ja que els responsables de l’Agència d’aigües encara han d’estudiar com realitzaran la segona fase, en la que es volen eliminar aquests tubs.

L’Ajuntament de Malgrat ja ha expressat que li semblen insuficients les mesures fetes fins ara i continuen reclamant la retirada dels tubs.

Paral•lelament a la situació de les canonades, els veïns de la zona denunciaven mitjançant El Periódico de Catalunya, que la platja presenta grans deficiències, com la falta d’enllumenat nocturn, la mancança de dutxes, o la falta de neteja, com ara de les restes de les fogueres de Sant Joan.

Una situació de la que discrepa el regidor Mercader respecte a la neteja, però que accepta respecte al servei de dutxes.

Des de l’Ajuntament insisteixen que han sigut poques les queixes que s’han rebut des dels usuaris d’aquesta zona de bany, i que aquestes sempre han rebut una resposta.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics