La pirotècnia de dissabte guanya els focs de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després de quatre nits de focs artificials a Sa Palomera, el jurat tècnic i el popular han decidit atorgar el Trofeu Vila de Blanes a la companyia andalusa que va participar a la nit del dissabte.

L’empresa Mª Angustias Pérez en la seva primera edició que participa en el concurs, ha aconseguit vèncer les altres tres candidates, però per un estret marge respecte a la segona classificada.

La ja coronada com a guanyadora del 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava va superar per un marge de 17 punts a la madrilenya participant a la nit de dijous, Vulcano.

El tercer lloc va ser per Zaragozana, que tenia el privilegi de disparar els seus focs la nit de Santa Anna, i l’última posició va ser per l’empresa canadenca del dimecres i que es va encarregar d’obrir el cartell dels Focs, Sirius.

El veredicte s’ha emès amb la suma de les votacions de les 39 persones que conformaven el jurat popular, i els 8 membres de la Comissió Tècnica, aquests últims amb més pes en el seu vot. Aquest jurat s’encarrega de puntuar cinc aspectes de l’1 al 10: la riquesa i la varietat de colors, el ritme, l’originalitat, la potenciació de l’escenari i el conjunt artístic. La peculiaritat d’aquest sistema de votacions, entre tècnics i no professionals, és que sempre ha estat molt ben valorat per les pirotècniques participants.

La pirotècnia andalusa Mª Angustias Pérez rebrà 6.000 euros com a premi, així com una invitació per a participar en el concurs del proper estiu. A la vegada, l’empresa serà convidada a organitzar els focs de la ciutat de Girona, per a les Fires i Festes de Sant Narcís, al novembre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics