URGENT

Augmenta el nombre de palafollencs a l’estranger

Compartiu aquesta història

Un total de 88 ciutadans de PLF han decidit marxar a altres països per viure. Aquestes xifres són més altes que les del passat mes de novembre, quan aleshores eren 77 les persones que residien a l’estranger.

L’esclat de la crisi i la seva evolució ha marcat un increment significatiu de palafollencs que busquen alguna oportunitat laboral fora d’Espanya. En aquest sentit, si be l’any 2009 eren 46 els habitants de PLF que vivien fora de l’Estat, i 49 l’any següent, la xifra ha anat augmentant fins arribar als 88 actuals. El que representa un 1% del total de la població.

Augments similars presenten les poblacions veïnes. En el cas de Tordera, són 132 els ciutadans que resideixen en altres estats, mentre que a Santa Susanna són una trentena. A Malgrat prop de 200es persones, i a Pineda uns 260 ciutadans que viuen fora de la seva població.

El Maresme es la quarta comarca catalana amb més residents a l’estranger, i es que en els darrers quatre anys, el nombre de maresmencs que marxen de la comarca per anar a viure a un altre país ha augmentat un 67’5%, passant de casi les 5.000 persones que es van comptabilitzar el 2009, fins a superar els 7.000 ciutadans el 2013, segons els fonts del Consell Comarcal del Maresme.

Aquestes xifres fan referència a les persones que viuen habitualment a l’estranger amb nacionalitat espanyola, i que l’últim municipi on han estat inscrits pertanyia al Maresme.

Segons l’estudi, gairebé la meitat de catalans que han marxat a viure fora ho han fet a Europa, preferentment a Suïssa, Alemanya, França o al Regne Unit.

Si ens fixem encara més en les dades, la població amb més proporció de persones vivint a l’estranger és Calella, amb casi un 3% del total dels seus habitants.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics