URGENT

Clans mafiosos impulsen la venda il•legal de cotxes al Maresme

Compartiu aquesta història

Centenars de cotxes aparcats al llarg de les poblacions que travessa la N-II pel Maresme i amb un cartell que anuncia el seu estat en venda “de particular a particular” és el reclam que utilitza un entramat mafiós per vendre vehicles en males condicions.

Aquestes xarxes mafioses estan impulsades per clans estrangers que tenen la intenció de vendre vehicles en mal estat, i que en al seva majoria haurien d’estar a la planta de desbastellament, ja que la seva circulació pot suposar un gran perill, segons denuncia la Associació Nacional de Comerciants de Vehicles.

Des d’aquesta plataforma es demana als ajuntaments que prenguin les mesures legals per evitar aquest tipus de transaccions, que funcionen mitjançant la col•locació de cartells de “en venda” a les finestres dels cotxes. Un tipus d’operació que suposa el 60% de les transaccions dels vehicles de segona mà, segons l’Associació.

Aquesta, també coneguda com a Ancove, vol insistir als consistoris del nord del Maresme, zona que es veu especialment afectada per aquest tipus de venda irregular, que regularitzin la situació.

Per aquest motiu, els Ajuntaments de PLF, Tordera, Malgrat i Pineda ja s’han compromès a impulsar mesures. A Santa Susanna, per exemple, ja s’ha modificat l’ordenança per aplicar sancions de fins a 600 euros per aquest tipus de compravenda fraudulenta.

El procediment que utilitzen aquests clans mafiosos es el contacte, primer amb telèfon amb les persones interessades, i a continuació li sol•liciten el DNI per realitzar el canvi de nom del cotxe des d’una gestoria.

Cal recordar,que fa pocs dies els Mossos d’Esquadra van desarticular un entramat que falsificava els documents d’Inspecció Tècnica dels Vehicles en un taller de Tordera. Segons els informacions, aquests clans es podrien haver servit d’aquestes etiquetes falses per donar una garantia a aquests cotxes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics