PLF incorpora nous sistemes de seguretat a la circulació

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després de repintar les marques viaries més esborrades de la calçada, i canviar alguns senyals de circulació de lloc, ara la seguretat a la carretera es pretén incrementar amb els nous dispositius que controlaran l’afluència de pas i la velocitat en dos punts de la població.

El primer d’aquests es tracta d’un aforador pneumàtic a l’entrada de Sant Genís de PLF. Aquest es troba situat sobre el paviment de la carretera, i mitjançant un sistema electrònic, comptabilitza el pas dels neumàtics per sobre, i després registra les dades a la caixa externa, tal com ho explica el cap de la Policia Local de PLF, Antonio Carrera.

Segons les dades extretes, la Policia Local ha comptabilitzat el pas de 788 cotxes diaris de mitjana per la zona, els quals al entrar a la població ho fan amb una velocitat mitjana de 34 km/h, i de 36 Km/h al sortir del nucli urbà.

El segon dispositiu instal•lat es tracta d’un radar, que es troba situat en el polígon industrial del Molí d’en Puigvert. La funció d’aquest no es sancionar als conductors que sobrepassin la velocitat màxima de 50 km/h de la zona, sinó advertir-los en el cas que la velocitat que porten no es l’adequada, tal i com ens explica Antonio Carrera.

En el cas que es sobrepassi la màxima velocitat permesa, al instant una pantalla LED de color vermell advertirà al conductor que ha de moderar la velocitat.

L’última modificació en la seguretat de PLF ha repercutit directament al mateix cos de policia, que ha vist com ha hagut de canviar la seva vestimenta, deixant el clàssic color groc, per passar-se al blau. El cap de la policia explica els motius.

Sobre la qüestió de la 2ª fase de repintat de les marques viaries sobre la calçada, Carrera ha indicat que s’està a la espera que l’Ajuntament acabi de coordinar amb l’empresa encarregada com realitzar l’operació. En aquesta 2ª fase, es repintarà la zona dels col•legis i alguna urbanització.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics