URGENT

Blanes celebra la seva Festa Petita amb actes 100% tradicionals i populars

Compartiu aquesta història

Després dels resultats obtinguts l’any passat, per enguany el programa d’actes de la Festa dels Copatrons de la Vila de Blanes, Sant Bonós i Sant Maximià, tornarà a estar organitzat pel departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i l’entitat local Acció Cultural Es Viver, amb un pressupost de poc més de 10.000 €.

Si be els actes del programa de Festes ja es van iniciar diumenge passat amb la 71a Travessia Popular pel Port, el conjunt d’activitats es concentrarà pel dia de demà.

Per tal d’anunciar l’inici de les festes hi haurà una cercavila durant la qual s’anirà llegint el pregó de forma itinerant per diversos punts del centre del municipi fins arribar al Passeig del Mar, davant del banc dels Músics. I serà aquest mateix punt on a la nit tindran lloc diferents concerts.

Per divendres s’han programat dues activitats simultànies a les 10 de la nit. Per un costat hi haurà la tradicional cercavila nocturna Places i Carrers, i per l’altre banda s’ha programat un concert a la Plaça dels Dies Feiners.

Pel cap de setmana la Festa Petita s’intensifica amb més activitats distribuïdes per diferents punts de la vila, i dirigides a tots els públics.

Els actes oficials es concentraran l’últim dia de les festes, és a dir, el dimecres 21 d’agost coincidint amb el dia dels copatrons del municipi. Per aquest motiu, a dos quarts de dotze del migdia, les institucions de la vila s’aplegaran sota els dos sants per participar a l’ofrena floral als dos sants. Un cop finalitzat l’acte, s’espera que les autoritats també presideixin la missa en honor als copatrons que es farà a partir de les dotze a l’església de Santa Maria.

La festivitat de Sant Bonós i Sant Maximà acabarà a partir de les vuit del vespre, amb una audició de sardanes al Banc dels Músics del Passeig de Mar, a càrrec de la Cobla La Principal de Cassà.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics