La Generalitat demana que després de segar es facin franges per evitar incendis

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Media Natural recomana a tots els agricultors que un cop finalitzin els treballs de sega al camp, procurin fer una sèrie de franges de seguretat.

Aquestes no serien res mes enllà que unes simples passades al voltant dels camps per a que actuessin com a possibles talla-focs, dificultant la propagació de qualsevol tipus d’incendi. Segons el departament, d’aquesta manera s’incrementaria l’autoprotecció de les instal•lacions i de les infraestructures agrícoles.

Els llocs on més interessa realitzar aquests tipus de tasques de prevenció són aquells camps que es troben al costat de vies de comunicació, com carreteres, camins o pistes, així com també es recomana realitzar-les en zones amb una important superfície forestal.

També es recomanable com a mesura d’autoprotecció realitzar aquestes franges de seguretat i de neteja al costat d’edificacions i/o instal•lacions agrícoles, com poden ser masies o pallers. Segons el Departament d’Agricultura, a través del Cos d’Agents Rurals han constatat aquest estiu un augment d’aquestes franges.

En aquesta direcció, també es vol recordar que per tal de prevenir els incendis actualment està prohibit realitzar cap tipus de barbacoa en zones forestals o a menys de 500 metres d’aquestes.

En els deu últims anys, 4 de cada 10 incendis han estat fruit de negligències humanes. Un 13% es van originar per accidents, i un 23% dels focs han estat provocats intencionadament.

Per aquest motiu, es recorda que en el cas de veure qualsevol foc o columna de fum, es truqui immediatament al telèfon d’emergències, el 112.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics