URGENT

Presó per assaltar a persones grans simulant ser sordmudes a Calella

Compartiu aquesta història

Tal i com informa La Vanguardia, els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Pineda de Mar han detingut a un home de 28 anys i a dues dones de 28 i 30, tots ells de nacionalitat rumana i veïns de Badalona.

Aquests han estat acusats de cometre diferents robatoris amb violència i una falta de furt, després d’haver estat detinguts en el moment que estaven intentant robar de forma violenta a dues persones grans.

El modus operandi que utilitzaven aquestes persones consistia en fer-se passat per sordmudes que recollien signatures per una entitat que no existia, una pràctica que ja es comença a fer habitual.

Durant l’operatiu policial, els agents van anar seguint a les dues dones discretament per tal d’anar observant quins eren els moviments que realitzaven.

Al llarg de la tasca van contemplar com les dues dones es passejaven amb una carpeta a la mà i s’anaven apropant a la gent gran per besar-les i fer-les signar els papers que duien.

 

 

Aquesta distracció l’aprofitaven per provar de robar les joies o els objectes de valor sense que s’adonessin. I si les persones es donaven compte, les dues dones no tenien contemplacions en utilitzar la violència per reduir-les.

Al final del recorregut, els policies van poder observar com les dues suposades sordmudes entraven en una tenda per canviar-se la vestimenta i aprofitar per robar unes quantes peces de roba. Després tornaven a fer el recorregut a l’inversa i utilitzant el mateix sistema.

La detenció es va produir quan en el trajecte de tornada es van apropar a dues dones d’edat avançada que es trobaven assegudes en un banc, utilitzant la mateixa maniobra de distracció.

En aquest cas, però, les dues ancianes es van adonar de les veritables intencions d’aquelles dones, i van intentar treure-se-les del mig. Immediatament les presumptes sordmudes van subjectar els braços de les velles mentre intentaven a la vegada robar les polseres d’or que duien.

En aquest moment van intervenir els agents, que van detenir les dues dones i al l’home que els esperava en un vehicle per una possible fugida.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics