L’Hospital de Blanes es queda sense cirurgia general

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tal i com anuncia El Punt-Avui+, el Consorci de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els hospitals de Blanes i Calella, prepara una nova reordenació per als propers mesos que suposarà la pèrdua de la cirurgia general per l’hospital de Blanes, en benefici del de Calella, punt on es pretén unificar aquest servei.

En aquest sentit, també cal recordar que al centre de salut de Blanes l’any 2011 també va perdre els serveis de ginecologia i obstetrícia, concentrat des de llavors també a Calella.

Aquestes mesures, que es volen dur a terme a la propera tardor, s’inclouen en el pla de Reordenació Assistencial Territorial, impulsat des del mateix Govern de la Generalitat, que té com a objectiu estalviar unificant els serveis.

Això acabarà per afectar als pacients ingressats en el centre sanitari o que s’han d’operar, ja que en comptes de dirigir-se a Blanes, s’hauran de desplaçar fins a Calella.

En el mateix sentit, aquesta concentració de serveis provocarà que les operacions de traumatologia es duguin a terme a Blanes, centre que s’especialitzarà en aquest servei, tal i com ja ho va fer amb oftalmologia des de fa una dècada.

Aquesta especialització en traumatologia a Blanes comportarà que els pacients programats per aquest tipus d’intervenció ocupin més llits, tot i que el nombre de places no s’augmenti.

Això farà que la medicina interna es quedi amb menys llits dels que tenia actualment. Per la seva part, el sindicat Comissions Obreres de l’hospital, ja ha alertat que alguns pacients que ingressen d’urgència, en el moment d’iniciar l’estabilització es podrien quedar sense llit, i haver-se de quedar a una llitera, com ja passa ara en situacions puntuals.

De totes formes, aquesta reordenació es vol fer coincidir amb el desplegament de l’hospitalització a domicili per descongestionar urgències

Des de CCOO, afirmen que “tant de bo” instaurin l’hospitalització a domicili per descongestionar urgències, però expliquen que hi ha malestar entre el personal per les retallades, tant les que afecten els pacients i la seva feina diària com les de caire laboral, com el fet que s’han quedat sense conveni i els volen retallar una paga. Per això, dimarts a la tarda –de dues a quatre– faran una concentració a la porta de l’hospital de Blanes per reivindicar “una sanitat digna”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics