URGENT

Polèmica per la participació dels gegants de PLF a la Via Catalana

Compartiu aquesta història

La polèmica entre l’Ajuntament de PLF i la Colla Gegantera ha sorgit després que el consistori denegués la participació dels gegants de PLF a la Via catalana per la independència que es celebrarà el proper 11 de setembre, i que passa per la N-II

Segons sembla, les intencions de la Colla eren que els gegants de la vila, en Guillem i la Guiomar, participessin a la gran cadena humana per la independència de Catalunya.

Si més no, tal i com informa Esquerra Republicana de Catalunya de PLF, l’Ajuntament ha denegat la seva demanda i no permetrà la participació de les dues figures a la Via Catalana.

Ara per ara, ni el consistori ni la Colla Gegantera no s’han pronunciat al respecte, però no es descarta que en breu ambdues parts treguin un comunicat explicant les seves postures.

En el mateix sentit, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya ja s’ha pronunciat mitjançant les xarxes socials sobre la qüestió, i ha dit que “la miopia [del Govern Municipal] els impedeix veure més enllà dels suposats interessos partidistes i no visualitzar el moviment de fons i transversal de la societat catalana”.

La gran cadena humana de l’11 de setembre, organitzada des de l’Assemblea Nacional Catalana, té com a objectiu aconseguir la independència de Catalunya, imitant la idea que es va dur a terme en el procés independentista dels països bàltics.

Actualment, la gran cadena humana ja té tots els trams plens en el seu pas per PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics