Acampada a l’Hospital de Blanes contra les retallades en sanitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Una 50a de persones han acampat en una quinzena de tendes davant de l’Hospital de Blanes, per mostrar el seu descontentament davant les polítiques de retallades del govern en sanitat. La protesta també vol criticar la pèrdua del conveni col•lectiu, la reordenació territorial que preveu traslladar el servei de cirurgia de l’Hospital de Blanes cap al de Calella i portar la secció de traumatologia cap a les instal•lacions de la Selva.

Els manifestants també denuncien que l’Hospital de Blanes vol dedicar almenys quatre habitacions per a usuaris de mútues sanitàries.

Segons el comitè d’empresa del centre, el Consorci que gestiona els hospitals de Blanes i Calella prepara una reordenació que suposarà centralitzar el servei de cirurgia general a l’hospital de Calella i el de traumatologia i cirurgia ortopèdica al de Blanes. Fa 2 anys el centre de Blanes ja va perdre el servei de ginecologia i obstetrícia que va passar a l’hospital de Calella.

El comitè d’empresa denuncia que el fet de concentrar les operacions de traumatologia a Blanes farà que els pacients programats per aquest tipus d’intervencions ocupin més llits de l’hospital i que per tant n’hi haurà menys per als pacients de medicina interna o urgències.

L’acampada de protesta només s’ha fet aquesta passada nit tot i que ja s’anuncien noves mobilitzacions. De moment, demà tornaran a portar les serves carmanyoles i faran un dinar reivindicatiu davant de l’hospital de Blanes.

Per la seva banda treballadors de l’Hospital de Calella, i també treballadors de l’ensenyament van protestar aquest cap de setmana a Calella, coincidint amb la visita del president de la Generalitat Artur Mas, que inaugurava l’escola Oficial d’Idiomes de l’Alt Maresme, acompanyat per la consellera d’ensenyament Irene Rigau.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics