Ocupen una casa deshabitada a Pineda per cedir-la un home que vivia en un cotxe

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha ocupat una casa a la zona de Pinemar. La casa ocupada, que és propietat d’un banc i estava deshabitada, ha estat cedida a un home que ha vist com en menys d’un any s’ha quedat sense casa, sense feina i sense prestacions, després de 29 anys cotitzant a la Seguretat com a autònom. La persona afectada ha explicat a Ràdio Pineda que fa un any que requereix del suport de diverses associacions, com ara Càritas i les Parròquies de Pineda per anar tirant.

L’home ha estat vivint en una furgoneta durant setmanes i l’han ajudat els frares caputxins d’Arenys de Mar i el menjador social de Caritas Poblenou.

La casa ocupada no té donats d’alta els serveis bàsics ja que han estat tallats per impagament dels antics inquilins. Per això, no hi ha ni electricitat ni tampoc aigua corrent. Una veïna de Pinemar ajuda a l’home donant-li aigua per veure i per la higiene personal.

La plataforma creu que cal atendre millor aquests casos perquè són molt greus. De fet anuncien que hi ha un altre cas similar a la mateixa població que afecta a una família que, tot i les ajudes, no poden mantenir l’habitatge.

L’acte ocupació d’aquest habitatge al Pinemar es va donar a conèixer ahir i se suma al bloc ocupat al mes de maig a Blanes que ha estat cedit a 4 famílies. Ara la PAH de Blanes està en tractes amb el banc per tal que posi uns lloguers socials a les 4 famílies que viuen en aquest bloc del centre de la ciutat.

 

R. Pineda

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics