Rebaixen els peatges de l’autopista del Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La Generalitat ha anunciat aquest dimarts l’aplicació de descomptes a la C-32 Nord, l’autopista que connecta el Maresme amb Barcelona.

Una primera mesura serà l’aplicació directe d’un 10% de descompte al peatge de Vilassar, el que suposarà uns 15 cèntims menys en cada viatge.

En canvi, en el tram Mataró-Palafolls, els descomptes s’aplicaran amb un nou sistema en funció del recorregut real que faci cada vehicle.

Si fins ara els peatges de PLF i el d’Arenys valien per a tothom igual, la intenció de la Generalitat és que a partir d’ara es pagui segons els quilometres recorreguts per l’autopista.

Per aplicar aquest nou sistema caldrà la instal•lació d’uns pòrtics a les entrades i sortides de la via que permetran detectar els recorreguts dels vehicles i cobrar en funció dels quilometres realitzats.

Aquest sistema es començarà a aplicar durant l’any que ve, ja que cal dotar la via d’una infraestructura prèvia.

En canvi els descompte en el tram Montgat-Mataró, es començarà a aplicar el proper 1 de gener.

La bonificació del 10%, de dilluns a divendres laborables, s’aplicarà exclusivament als posseïdors de teletac. Tot i això, i com a novetat important, aquest dispositiu electrònic de cobrament serà gratuït per als usuaris habituals de l’autopista del Maresme.

Diu el conseller Santi Vila que aquestes rebaixes ajudaran a treure trànsit a les carreteres paral•leles, com és el cas de la N-II. Vila afirma que aquestes rebaixes no comportaran cap allargament de la concessió a Abertis.

El govern també ha desencallat d’altres inversions relacionades, com és el cas de la perllongació de la via entre Blanes i Lloret. Unes obres que d’aquí a 4 anys, es decidirà com es pagaran; ara sí, allargant la concessió o bé amb el sistema de peatge a l’ombra.

Totes aquestes mesures formen part del Pla d’homogeneïtzació de les vies de peatge, aprovat pel govern de la Generalitat aquest dimarts. El pla també afecta els peatges dels trams de la C-32 al Garraf i al Baix Penedès, i la C-33 al Vallès Oriental.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics