URGENT

L’Ajuntament es fa càrrec de garantir de seguretat dels edificis a mig construir

Compartiu aquesta història

L’esclat de la crisi immobiliària va deixar a mig fer una desena d’edificis a la nostra localitat. Els obrers van marxar d’un dia per l’altre deixant els edificis, en molts casos, sense cap garantia de seguretat.

A això cal sumar-hi que la majoria d’edificis han estat saquejats o han estat víctimes d’actes vandàlics.

En la majoria de casos, aquests immobles estan embargats o estan procés concursal pel que no hi ha una propietat a qui demanar que es corregeixin les deficiències o que, almenys, es tapiïn els accessos a les obres.

Davant d’aquesta situació l’Ajuntament de PLF ha decidit actuar en els casos més preocupants per la salut comunitària o en els edificis que han quedat oberts i on qualsevol persona, també menors, poden accedir-hi sense dificultat.

Es el cas de l’edifici a mig fer del carrer Francesc Macià, on es va instal•lar una colònia de coloms que va causar problemes als veïns durant mesos. El consistori, va haver d’entrar netejar i posar una tela reixada per evitar que els coloms hi tornessin.

 

L’última actuació en edificis a mig fer ha estat al barri de St. Lluís on el consistori ha hagut de tapiar a un immoble on era fàcilment accedir-hi amb el perill que comportava. En aquest immoble eren freqüents les incursions de mainada i de persones que aprofitaven per endur-se tot el que podien. Ara s’han tapiat totes les entrades amb totxos.

En aquesta línia altres ajuntaments, per exemple, han hagut d’assumir el cost de desmuntar les grues de construcció.

Les obres fetes en edificis a mig construir de PLF, les ha finançat l’Ajuntament de PLF de forma subsidiària, però l’import d’aquestes obres es carreguen sobre la propietat, amb la intenció que el dia que tornin a tenir un propietari o hi hagi una transacció, el cost de les obres es recuperin a les arques municipals.

A tall d’exemple, la neteja de l’edifici infectat de coloms del carrer Francesc Macià va costar uns 13 mil €, un import que ERC ha posat en dubte en l’últim ple municipal, argumentant duplicitat de tasques i denunciant factures inflades per part de l’empresa contractada per fer les feines.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics