El grup Guitart Hotels presenta un ERO temporal pel 90% de la plantilla

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El grup hotreler amb presencia a Lloret, Barcelona i la Molina, ha presentat un ERO temporal per a mig any que afectarà més del 90% de la plantilla. L’expedient, on hi ha inclosos 90 dels 106 treballadors de la cadena, es vol començar a aplicar a finals d’octubre i fins a principis de març. La direcció justifica l’ERO adduint que la temporada turística, arran de la crisi, cada cop s’ha estacionalitzat més, i es concentra als mesos en què fa calor.

A més, el grup Guitart assegura que el temps que cada treballador anirà a l’atur no superarà els quinze dies. El sindicat CCOO considera que l’expedient és “injustificat” i ja estudien fer mobilitzacions per oposar-s’hi. La cadena hotelera Guitart Hotels té una desena d’establiments, que s’estenen entre les dues i les quatre estrelles. El grup està concentrat, sobretot, a Lloret de Mar (Selva), on té el nombre més alt de llits.

L’ERO temporal que ara s’ha presentat té un termini d’aplicació de mig any (180 dies), tot i que la intenció de l’empresa és que sigui efectiu durant cinc mesos (des de finals d’octubre i fins al mes de març). La cadena ja va presentar un altre expedient temporal l’any passat, i ara ha repetit la fórmula. Aquest cop, segons recull la documentació, afectarà 90 treballadors dels 106 que hi ha en plantilla.

El portaveu del grup Guitart i director de l’hotel Central Park Resort & Spa de Lloret de Mar, José Luis Chueca, explica que la intenció és que els treballadors afectats no es passin més de quinze dies cobrant de l’atur i precisa que també es preveu la possibilitat de reduir jornades en determinats departaments, com ara el d’oficines.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics