URGENT

Les tempestes de divendres deixen sense llum al barri de St. Lluís

Compartiu aquesta història

 

Tot i que la pluja acumulada no és especialment significativa, la tempesta de divendres si que va tenir una forta carrega elèctrica , amb centenars de llamps.

A quarts de 8 del vespre, un d’aquests llamps va afectar el sistema elèctric que dóna servei al barri de St. Lluís i a part de Malgrat de Mar. Des d’aquell moment els serveis d’averies d’Endesa van treballar per restablir el subministrament, que va quedar afectat durant prop de 4 hores.

Segons fonts d’Endesa el sistema de protecció contra les oscil•lacions de corrent va interrompre el servei davant les fortes descarregues elèctriques de les tempestes. Després del temporal, es va haver de substituir diferents fusibles, cosa que va endarrerir el restabliment elèctric.

Prop de la mitjanit es va poder tornar a donar servei a les zones afectades, tot i que en el cas del barri de St Lluís, l’enllumenat públic no va funcionar fins l’endemà. La majoria de carrers del barri van estar a les fosques la nit de divendres a dissabte.

De fet aquesta passada nit, encara hi havia carrers sense l’enllumenat públic en marxa a la zona de St Lluís.

El divendres es van registrar una pluja acumulada de 17.2 litres per metre quadrat, una xifra poc destacable. El que sí es destacat és la intensitat amb la que va ploure, que va arribar a ser de 94 l/m2 en una hora. Això implica que dels 17 litres recollits, 5 i mig, van caure en només 10 minuts, segons expliquen des del Servei Meteorològic del CCM.

Dissabte la pluja acumulada va ser significativament inferior amb un registre de 4.8 l/m2.

Els serveis d’emergències no van haver de fer cap sortida relacionada amb les pluges a PLF aquest passat cap de setmana. En canvi, una fuita de gas sí que va mobilitzar bombers i policia local, la mateixa tarda de divendres. Un canvi de comptador va provocar una petita fuita que va ser ràpidament controlada

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics