URGENT

Mor el cantant blanenc Esteban de Balt

Compartiu aquesta història

 

Aquest diumenge al matí ha mort després d’una llarga malaltia l’artista Esteve Baltrons, més conegut sota el nom artístic d’Esteban de Balt. El cantant, que es va fer molt popular a Alemanya, va neixer a Blanes l’any 36 i era fill d’una família de pagesos del poble. Des de petit ja li agradava cantar i va començar la seva trajectòria formant part de la coral de la parròquia de Santa Maria.

Després va donar el salt a Barcelona on va actuar a el Molino, la Sala Bolero, l’Empòrium, el Teatre Victòria o fins i tot va participar en el Festival de Cançó Catalana de Badalona. Gràcies a totes aquestes actuacions va entrar en contacte amb el món del cinema i va aconseguir diversos papers com a ballarí a ‘La bella Lola’ o ‘Hay alguien tras la puerta’, entre d’altres.

L’any 1969 va viatjar fins Alemanya on va signar el seu primer contracte de gravació a l’estranger, cantant en castellà i alemany. 10 anys més tard va participar en una pel•lícula de Peter Fleischmann al costat de Fernando Arrabal. Durant aquell temps també va formar part del grup d’artistes de l’avantguarda alemanya que integraven l’espectacle ‘Opera Curiosa’. Esteban també va aconseguir èxit i popularitat a altres països com França o Àustria. Fins i tot, es podria dir que era més conegut arreu d’Europa que al seu propi país.

 

Concretament a Blanes, des del 1964 i fins el 1998, va tenir obert el local ‘Los Tarantos’ on cantava, ballava i entretenia als seus clients. Els últims anys de la seva vida els va passar a Lloret de Mar on també va regentar durant un temps un altre local fins que va haver de deixar d’actuar per motius de salut.

L’Ajuntament ha lamentat la pèrdua de l’artista, ja que Esteban de Balt va portar el nom de Blanes arreu d’Europa. L’any 2007, el consistori va retre-li un homenatge i va presentar un llibre sobre l’artista, que serà enterrat avui a la localitat.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics