URGENT

Disminueixen les assistències a les platges de Malgrat aquest estiu

Compartiu aquesta història

El servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges de Malgrat ha efectuat aquest estiu 275 assistències, el que suposa menys de la meitat que un any abans, quan es van enfilar per sobre de les 600.

Durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre es van realitzar 2.800 accions preventives, 6 persones van ser rescatades dins l’aigua i 13 evacuades a centres hospitalaris.

Aquestes són dades facilitades per Proactiva, empresa que porta a terme el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de L'”Astillero”, Centre, la Conca i La Punta de la Tordera.

Aquesta important davallada del nombre d’assistències realitzades es poden atribuir a una menor presències de meduses aquest estiu, un 13% menys que l’any anterior, així com també a la bona mar d’aquests mesos, ja que l’empresa recorda que majoritàriament ha onejat la bandera verda a les platges malgratenques.

Aquesta reducció d’assistències, tornant a xifres d’altres anys com les del 2011 amb 269.

La meitat d’assistències dels socorristes de Malgrat han estat per picades i al•lèrgies, 1 de cada 3 per ferides. Només un 2% era per fractures i la resta per diversos motius.

L’Ajuntament, ha valorat positivament les dades del servei de vigilància, salvament i socorrisme d’aquest estiu, així com també el fet que no s’hagi produït cap incident greu.

Un cop finalitzada la campanya, avui s’ha començat a retirar dutxes i passarel•les de les platges de Malgrat Centre i L'”Astillero”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics