Molts dels incendis del Maresme són culpa de les línies elèctriques

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Divendres passat es va fer la reunió final entre els cossos responsables de la lluita contra incendis a la zona del Maresme per avaluar l’última campanya estival.

A la trobada es va posar de manifest que els incendis aquest estiu s’han reduït molt lleugerament en nombre respecte l’any passat. En total a la campanya d’enguany s’han declarat 22 incendis, la majoria molt petits, i que s’han pogut apagar ràpidament. Si l’any passat es va detectar que molts incendis eren produïts per infants que jugaven amb petards, enguany han remuntat els focs amb origen a la xarxa elèctrica que travessa la nostra comarca. Ho ha explicat el president de les ADF de l’Alt Maresme, el palafollenc Joan Aldrufeu.

Els 22 incendis han cremat poc més de 3 hectàrees a la comarca, la majoria de camps abandonats, com va passar en una zona agrícola de Malgrat. El més important, però, va ser aquest agost la zona de Les Ferreres de Tordera.

Aldrufeu diu que fa 3 estius que els incendis han donat una treva a la zona, però alerta que cal estar preparat per una campanya dolenta. En aquest sentit recorda que aquest any s’han aguditzat les retallades en la lluita i prevenció d’incendis, pel que alerta de possibles campanyes complicades.

A Catalunya s’han declarat aquest estiu 447 incendis que han cremat un total de 381 hectàrees de massa forestal i de terrenys agrícoles.

D’altra banda, a partir d’avui s’aixeca la prohibició de fer foc prop de terrenys forestals. Cada any es prohibeix fer cap mena de foc en aquestes zones per evitar incendis forestals. A partir d’ara es pot fer, sempre i quan es notifiqui a l’Ajuntament i es prenguin totes les precaucions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics