PLF té un dels PIB més alts de la comarca

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’institut d’estadística de Catalunya ha fet públiques les dades relatives al Producte Interior Brut dels municipis catalans.

En aquest sentit PLF té una mitjana de Producte Interior Brut de 22.100 € per habitant a l’any,segons les últimes dades publicades que corresponen al 2010.

Això fa que la nostra vila sigui la segona població amb un PIB més alt, rere Vilassar de Dalt, amb 23 mil€ i empatada amb Mataró.

PLf està molt per sota de la mitjana catalana, que el 2010 es situava en els 27.700€, però en canvi molt per sobre de la mitjanada del Maresme, que cau fins els 19.300€.

El PIB palafollenc, però, ha anat caient amb els últims anys, i entre el 2008 i el 2010, ha perdut 2 mil€ per habitant i any.

Seguint aquestes dades econòmiques el principal sector econòmic a PLF és l’industrial, que aporta 8 de cada 10 € del PIB local i augmenta cada any. El 66% prové del sector serveis i el 25% encara de la construcció. En canvi l’agricultura, tot i que augmenta respecte anys anteriors, només representa un 8% de l’economia palafollenca

Al conjunt de la comarca, un 62% de l’economia està basada en el comerç, i indústria, tèxtil i alimentació, i la resta en altres sectors.

A nivell català la Ribera d’Ebre, la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Barcelonès i la Cerdanya són les comarques amb una renda per càpita més elevada, totes amb un PIB per habitant més d’un 10% superior a la mitjana catalana, segons ha publicat aquest dimecres l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) en base a dades de 2010.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics