El comissari en cap dels mossos diu que cal reconèixer i assumir els errors policials

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Dissabte es va fer a PLF la celebració patronal de la policia local, en un acte privat a la sala de plens de l’Ajuntament. L’acte va comptar amb una xerrada del Comissari en Cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, que va tractar sobre els valors i l’ètica dels serveis policials.

El màxim responsable de la policia catalana va assegurar que molts dels valors tradicionals estan en crisi i va posar l’accent en la legitimitat de l’autoritat policial, que creu que massa sovint es posa en qüestió.

En aquest sentit ha defensat la legitimitat dels cossos policials; Mossos d’Esquadra i policies locals, i afirma que, tot i la imatge que a vegades donen els mitjans de comunicació entorn a l’acció policial, la societat té una visió positiva de la policia catalana.

Tot i això reconeix que els mossos són una organització de més de 17 mil persones i que es cometen errors. Uns errors que el comissari en cap afirma que cal reconèixer i assumir-los per poder créixer com a cos policial.

En aquest sentit, Trapero explica que en èpoques socialment convulses com les que vivim actualment, una mala actuació policial o un error pot desencadenar un problema d’ordre públic, pel que demana als agents que actuïn sense por, amb potència, però també amb consciència.

El comissari en cap va parlar dels valors com el coratge, l’excel•lència, la integritat, el compromís o la catalanitat com a valors propis dels Mossos d’esquadra.

Un cop finalitzada la xerrada de Trapero, es va fer lliurament de medalles i de reconeixements a alguns agents de la policia local. En aquest sentit van rebre medalla els agents amb més de 25 anys de servei, l’excap de la policia de PLF, Marc Peña, o un agent per la seva actuació en el rescat d’un home al riu. El grup de voluntaris de Protecció Civil també va tenir el seu reconeixement públic en un acte que va comptar amb representants de totes les forces polítiques de PLF i amb els comandaments policials de l’Alt Maresme.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics