Es multipliquen per 3 les denúncies per aldarulls a Lloret aquest estiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

D’un any per l’altre, el nombre de denuncies per aldarulls, baralles o consum d’alcohol a la via pública han augmentat un 300% a Lloret. Des del consistori reconeixen que la policia local ha augmentat la pressió i que, amb les noves ordenances de civisme i la de via publica, han perseguit tots aquells comportaments que poden derivar en aldarulls massius com els que es van viure a la població fa 2 anys.

Aquestes són algunes de les dades que es van tractar dijous durant la Junta Local de Seguretat de Lloret de Mar, que ha servit per fer balanç de l’estiu per part dels diferents cossos policials que han col•laborat en la vigilància de la població amb més afluència de turistes de la Costa Brava. Segons ha destacat l’alcalde, Romà Codina, entre els gremis i els diferents sectors econòmics del municipi hi ha la sensació que ha estat un “estiu tranquil”.

Arran dels aldarulls del 2011, quan hi va haver enfrontaments al carrer entre policies i turistes, l’ajuntament va decidir actualitzar les ordenances i endurir les sancions per als comportaments incívics que podien derivar en desordres públics. Les noves ordenances de civisme i convivència i també la de via pública van entrar en vigor l’any passat.

Un any més tard, l’ajuntament valora que s’han convertit en una bona eina per a la policia per augmentar la pressió i ajudar a reduir comportaments que poden derivar en conflicte.

Segons les dades aportades durant la Junta Local de Seguretat s’ha fet especial incidència en el control preventiu d’aquelles infraccions que podien comportar un risc per a la bona convivència.

Pel que fa a l’ordenança de convivència, s’han tramitat un miler més de denúncies en relació a l’any passat, i s’ha perseguit les actituds que malmeten la imatge del municipi, com ara el manteniment de la neteja viària.

En el primer any d’aplicació d’aquestes ordenances, Lloret de Mar va ingressar 300.000 euros en sancions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics