URGENT

PLF guanya població d’altres comarques i de fora d’Espanya

Compartiu aquesta història

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha fet un informe que recull els moviments migratoris dels municipis de la nostra comarca.

En l’últim any PLF ha tingut un saldo migratori positiu, és a dir han arribat més persones que no pas n’han marxat.

Durant el 2012 van arribar 495 persones, dels quals el 85% provenen d’altres comarques catalanes. En el mateix període, han marxat fora 487 palafollencs. De nou la majoria ha triat marxar a d’altres punts de Catalunya i en menor mesura a la resta d’Espanya i a l’estranger.

Segons aquest informe el saldo ha estat positiu en palafollencs vinguts de l’estranger i en els que venen d’altres comarques. Així PLF ha guanyat 11 persones més vingudes de Catalunya i 10 de l’estranger, mentre que en ´’únic apartat on el saldo es negatiu és en els procedents de la resta d’Espanya. En aquest sentit l’any passat van arribar 32 persones de la resta de l’estat, metre que van marxar a d’altres comunitats autònomes un total de 45 veïns.

El saldo palafollenc del 2012 és de 8 persones més que un any abans procedent de moviments migratoris.

En canvi Malgrat de mar té un saldo negatiu amb 48 persones menys, sobretot per malgratencs que han marxat a la resta d’Espanya.

Tordera, per contra ha perdut població estrangera i n’ha guanyat de catalana i d’espanyola.

En el global del Maresme, cal destacar que la nostra comarca és de les poques de Catalunya que ha incrementat població. Concretament s’han registrat 15.550 immigracions i 14 mil 900 emigracions, amb un saldo positiu de 560 persones.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics