Lloret crea una comissió d’investigació sobre la piscina municipal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’oposició en bloc de l’Ajuntament de Lloret de Mar va tirar endavant la constitució d’aquesta comissió que haurà d’investigar qui o quins van ser els responsables d’autoritzar obres que figuren en la modificació del contracte de la piscina municipal sense tenir el vistiplau del ple municipal, que és l’organisme competent. La creació de la comissió va dividir també el govern local. El soci majoritari, CiU, va votar en contra d’aquesta creació, mentre que l’altre soci, ERC, es va abstenir.

El regidor republicà, Jordi Orobitg va limitar-se a manifestar que no votaria en contra de la moció, fet que va ser destacat per l’oposició per refermar el seu posicionament de reclamar responsabilitats. La comissió la integrarà un regidor de cada partit, que tindrà un vot ponderat.

La moció també estableix que l’Ajuntament actuarà contra els responsables d’aquesta decisió si se’n poden derivar responsabilitats judicials. En aquest sentit, el regidor del Millor, Marc Fuertes, va manifestar en la seva intervenció que els responsables d’haver autoritzat uns treballs sense l’aprovació del ple només podien ser tres: l’actual alcalde i anterior regidor de Noves Infraestructures, Romà Codina; l’anterior regidor d’Urbanisme, Josep Valls; o el tècnic corresponent. Els grups de l’oposició van coincidir que el motiu d’aquesta moció és únicament el d’aclarir i depurar responsabilitats, tant tècniques com polítiques, en aquest cas.

La moció també insta a reclamar a l’empresa que va executar la piscina el prop d’1 milió d’€ que ha de retornar a l’Ajuntament en concepte de penalitzacions per diferents elements, el més important dels quals és la demora en el termini d’execució de l’obra.

El govern va respondre a l’oposició que la major part de les preguntes que plantejaven estaven contestades en l’informe d’obra del passat mes de juny, signat per la direcció de les obres. I va afegir que les exigències dels bombers o d’Endesa, per exemple, van obligar a incorporar elements, de manera que era “un modificat d’obres necessari”.

CiU també va precisar que l’increment final de l’obra respecte dels 9,5 milions d’euros d’adjudicació va ser del 6,61%.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics