PLF congela impostos i taxes per l’any que ve

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Amb els vots a favor del govern, l’abstenció de CiU i el vot contrari del PP i d’ERC, ahir es van aprovar les ordenances fiscals que entraran en vigor el proper any.

Amb la congelació proposada pel govern, els impostos locals es mantenen igual que aquest 2013. Això vol dir que els principals tributs que es cobren des de l’Ajuntament no variaran. Així es mantenen l’IBI, les escombraries, l’impost de vehicles o l’IAE per a les empreses que facturen més d’un milió d’€.

Només algunes ordenances han tingut modificacions, bàsicament per la creació de nous serveis o per la modificació d’alguns que ja es donaven.

L’IBI, la càrrega fiscal més important que cobra el consistori, tindrà modificacions, però que no haurien d’alterar el rebut. El consistori ha augmentat el valor catastral, però ha rebaixat el coeficient del tipus impositiu, donant com a resultat un rebut pràcticament igual, segons afirmen des del govern.

En aquest sentit CiU va demanar que davant la dificultat de moltes famílies de fer front als impostos més grans, com l’IBI, es pugui fer el pagament fraccionat. Ho demanava Maria Massaguer.

En aquest sentit el regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas, va explicar que aquest novembre s’aprovarà el nou calendari fiscal de l’any que ve, i que segurament l’Ibi es passarà a pagar quatrimestralment, és a dir, en tres rebuts.

El PP va votar en contra de les ordenances ja que el govern no va atendre cap de les seves demandes de rebaixa d’impostos. Els populars van presentar un document sol•licitant diferents reduccions de l’IBI, de l’IAE, o de l’impost de circulació. El portaveu dels populars, Oscar Bermán va lamentar no haver pogut arribar a una entesa com sí havia passat en altres anys i va denunciar la pressió fiscal amb la que, segons el PP, el govern sotmet als palafollencs

El govern va replicar als populars que les propostes de rebaixa d’impostos suposarien uns 700 mil€ menys d’ingressos pel consistori, cosa que faria perillar l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament.

Sobre les demandes de rebaixa d’impostos el regidor d’iniciativa considera que es tracta de demagògia i critica la manca de temps per estudiar la proposta del PP i una de les seves peticions, la de reduir l’impost de L’AE que només paguen gran empreses. Escoltem Juan Andrés Osorio

Esquerra es va mostrar contraria a un augment o una rebaixa generalitzada dels impostos i aposta per fer actuacions puntuals per afavorir a col.lectius concrets i no malmetre l’economia del consistori. Ho explicava Francesc Alemany.

Els republicans, que consideren millorables les ordenances,  van criticar el que consideren manca d’informació als pares de la llar d’infants, i va demanar que les hores extres del servei a la guarderia siguin proporcionals i no castiguin als qui més estona han de deixar al seu fill al centre.

El govern va explicar que hi ha un increment de cost en el servei que cal repercutir en el preu de les hores.Tota l’oposició va lamentar la manca de diàleg amb el govern en l’elaboració i planificació de les ordenances, i el govern es va excusa en problemes d’agenda del regidor d’hisenda

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics