Vaga a l’ensenyament demà dijous

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’aturada general en l’àmbit de l’educació convocada per demà pels sindicats USTEC-STEs, CCOO i la CGT preveu molta mobilització i seguiment a l’Alt Masresme.

La convocatòria és a tot l’Estat, per exigir la retirada de la LOMCE aprovada pel govern espanyol. En el cas de Catalunya, la vaga també és per defensar la immersió lingüística i la llengua catalana, així com per reclamar l’aturada de l’aplicació de la LEC, la llei d’educació catalana, i retirada del decret de provisió i plantilles. El sindicat USTEC-STEs diu que ha arribat el moment de plantar-se, perquè les vagues dels darrers cinc anys no han tingut la repercussió esperada, i cada cop la situació va empitjorant. Diuen que no és vàlid l’argument de la manca de diners per l’educació, i ha comparen les xifres de les retallades amb les xifres dels diners públics per al rescat a la banca.

La previsió es que la mobilització per la vaga de dijous sigui més gran que en la passada aturada del mes de maig. De fet, la convocatòria és des de les llars d’infants fins a les universitats, i a l’escola pública i concertada. Des de l’Alt Maresme s’està preparant l’anomenat tren groc, en que s’espera que tota la comunitat educativa es desplaci en tren a la manifestació que es farà a Barcelona. La convocatòria és pel tren que surt dijous a les 11 direcció Barcelona per ser a la manifestació de 2/4 d’1 a la Pl Universitat de la capital catalana.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics