Lloret demana que es recuperin els serveis sanitaris perduts per les retallades

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Tot i que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva insisteix en què es tracta d’una reorganització dels serveis, els grups municipals de Lloret estan en contra de retallar l’assistència mèdica de proximitat, que consideren un dret fonamental per als ciutadans.

És per això que el ple municipal ha decidit demanar a la Corporació la recuperació dels serveis retallats al territori.

La decisió es va prendre en el ple de dilluns passat, a través d’una moció polèmica, amb fortes crítiques a l’actuació de l’alcalde, que entre d’altres, va llegir un document de la Corporació on s’assegurava que des que es van canviar els parts a Calella, hi ha menys cesàries.

Entre les demandes dels grups municipals hi ha la reobertura de les urgències nocturnes al CAP de Lloret. L’alcalde va respondre que “no hi ha una necessitat real d’urgències i el pacient es pot esperar a que obri el CAP”.

Després d’escoltar aquests arguments, el portaveu d’ICV – EUiA, Javier Rodríguez Pacios, molt enfadat, va titllar els representants de la Corporació de “mentiders” i va afegir que “no s’assabenten del que passa al carrer”.

Romà Codina va dir que estava a favor del fons de la moció, però amb un matís que el va fer decantar-se cap a l’abstenció. Va demanar que es retirés el punt que exigeix a l’alcalde que voti en contra de les retallades en el consell rector de la Corporació. El líder d’ICV – EUiA -que és qui presentava la moció- s’hi va negar de manera rotunda. La moció es va aprovar amb el vot a favor de totes les forces i l’abstenció de CiU.

 

R. Lloret

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics