Tanquen la comissió d’investigació sobre la sanitat catalana evitant parlar d’irregularitats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els partits polítics han tancat la comissió d’investigació sobre la gestió en l’àmbit sanitari català amb divisió. Ahir van votar al Parlament les conclusions presentades per cada partit i les que van ser aprovades s’incorporaran al dictamen final de la comissió d’investigació, un document que finalment haurà de ser votat al Ple.

Pel que fa a les propostes, CiU, PSC i PP van tombar aquelles que tractaven sobre possibles irregularitats en la gestió sanitària catalana. En canvi, tots els partits van estar d’acord en millorar la transparència, idear un nou codi ètic i la regulació d’incompatibilitats.

Entre les propostes que van ser descartades hi ha aquelles esmenes que es referien a les suposades irregularitats en la gestió de casos com el Consorci de Salut i Social de Catalunya, el holding Innova de Reus, la gestió de l’Hospital de Sant Pau o la Corporació de Salut Maresme i la Selva amb l’adjudicació del Grup SERHS.

A més, la comissió tampoc demanarà responsabilitats a gestors de la sanitat com l’expresident de l’ICS, Josep Prat, o l’exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo. Aquesta era una de les propostes de la CUP que volia instar a la jurisdicció contenciós administrativa que tramités una situació d’inhabilitació per exercir càrrec públic a cinc protagonistes de la gestió sanitària dels últims anys, entre els que destacava l’actual conseller de Salut, Boi Ruiz.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics