URGENT

Els crisantems i els panellets protagonitzen una nova diada de Tots Sants

Compartiu aquesta història

 

El Mercat de la Flor de Vilassar apunta que, juntament amb St. Jordi, el dia de demà és dels més importants pel sector.

Seguint la tradició, al llarg del mes d’octubre, i especialment en aquest segona quinzena, el volum de venda es veu incrementat per la forta demanda que hi ha de diversos productes ornamentals. El més destacat és el crisantem, seguit de les roses o els clavell i el gladiol. Eva Orellana, de la Floristeria Tot Jardí de PLF, explica que la previsió és vendre el mateix nombre de flors que l’any passat i explica que cada cop més les roses estan desplaçant als crisantems per Tot Sants

També els forns de les pastisseries catalanes treballen sense parar per tenir a punt les postres més típiques d’aquesta època: els panellets. És el cas de la Pastisseria St Jordi de la nostra localitat que espera vendre els mateixos panellets que en campanyes anteriors.

Tot i que els tradicionals són els de pinyons i ametlla, l’oferta de panellets és ja amplíssima tant en gustos, colors i formes. Així és fàcil trobar panellets de cafè, taronja, coco o xocolata.

Joan Perpinyà, de la pastisseria palafollenca explica que, tot i l’encariment de les principals matèries primeres com el pinyó o l’ametlla, els preus es mantindran o s’apujaran lleugerament.

L’altre producte típic d’aquestes festes és la castanya. Aquest vespre La Puput ha organitzat la tradicional castanyada al parc de PLF. Una de les celebracions més antigues que organitza aquesta veterana entitat de PLF que reparteix entre 80 i 90 quilos de castanyes i també vi dolç gratuïtament.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics