Vaga dels treballadors i anunci de les inversions necessàries a Renfe

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

A les portes del cap de setmana llarg de Tots Sants, avui el servei de rodalies viu una nova jornada de vaga a Renfe i Adif, durant tot el dia. A les hores punta, entre les 6 i dos quarts de 10 del matí i de 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre, els serveis mínims són de dos trens de cada tres a Rodalies, mentre que a la resta del dia funcionarà un tren de cada tres. La vaga l’han convocada el Sindicat Ferroviari i la CGT.

Des d’aquest dilluns aquests sindicats ja havien convocat aturades parcials, que es repetiran durant el novembre i desembre per protestar contra la segregació de la companyia en quatre societats anònimes.

Coincidint amb aquestes protestes, la Generalitat ha presentat al Ministeri de Foment un llistat d’inversions urgents, arran dels accidents a la xarxa.

El document inclou obres per valor de 306 milions d’euros i que es consideren urgents, sobretot després del descarrilament de diumenge a Sant Andreu Arenal. Diu Vila que la xarxa actual està estressada.

El conseller de Territori, Santi Vila, assegura que la resposta del ministeri ha de ser positiva ja que les demandes han estat consensuades amb la companyia ferroviària.

De moment, els equips tècnics de Foment i de la conselleria ja hi treballen. Les obres, consensuades amb Renfe, haurien d’estar finalitzades com a molt en un any i mig. Entre aquestes hi ha la substitució dels circuits de la via de la línia Arenys, Mataró i l’Hospitalet, que l’any 2011 va tenir una trentena d’avaries.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics