Les farmàcies de PLF tancaran demà al matí per que la Generalitat no els paga

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les farmàcies de PLF i de la resta de Catalunya tancaran demà dijous, al matí per reclamar el pagament de les quantitats que els deu la Generalitat i que xifren en 416 milions d’euros, corresponents als mesos de novembre i desembre de l’any passat i de maig i setembre d’enguany.

El Consell de Col•legis de Farmacèutics de Catalunya i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya han anunciat aquest tancament en un comunicat, en el qual qualifiquen la situació “d’insostenible” per a les Farmacies del país, que avancen el preu dels medicaments a l’espera de rebre els diners de l’administració. Uns pagaments que es demoren. Actualment ja es deuen 4 mesos a aquests establiments.

La gota que ha tornat a acabar amb la paciència dels farmacèutics és que ahir haurien d’haver cobrat el mes de setembre, però la Generalitat ja va anunciar que no es podrien pagar, perque no han arribat els diners de Madrid. De fet el govern hauria avançat a les farmàcies que no podrà pagar cap medicament en el que queda d’any. Una situació que Dolors Polo, de la Farmàcia Polo de PLF afirma que és insostenible perque estan fent de banc de l’Estat. A més assegura que si la situació no es soluciona no es descarta una vaga indefinida d’aquests establiments.

La Generalitat afirma que no pot pagar perque no ha rebut els diners de Madrid, per això els farmacèutics de tot Catalunya tancaran demà dijous al matí en senyal de protesta i per reclamar que el Consell de Ministres d’aquests divendres acordi la liquidació immediata dels deutes pendents inclosos en un Pla ICO proveïdors.

Denuncien que l’administració no pot seguir delegant la seva responsabilitat de garantir l’accés als tractaments dels ciutadans en els professionals farmacèutics.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics