Malgrat debat demà les seves ordenances fiscals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Malgrat debat demà les seves ordenances fiscalsA les 7 de la tarda està convocat el ple corresponent al mes de novembre en el que el principal punt a l’ordre del dia serà la discussió de les ordenances fiscals el proper any.

El govern, en minoria, portarà a aprovació la seva proposta per als tributs i taxes municipals. Una proposta que, segons ha pogut saber aquesta emissora, no té el vist-i-plau de l’oposició.

El principal punt de fricció és la rebaixa de l’IBI. El govern proposa un abaixada del 6%, mentre que l’oposició reclama que sigui almenys d’un 10%, per tal de compensar l’augment al que va obligar el govern espanyol ara fa 2 anys.

Els contactes entre formacions polítiques continuen per assolir un acord abans del ple de demà.

Ja l’any passat govern i oposició es van enfrontar per les ordenances. L’oposició, amb majoria, va obligar a aprovar un seguit de mesures que no es van poder posar en pràctica aquest any, ja que no hi havia temps material per seguir el procés administratiu. Es tractava d’una rebaixa generalitzada del 6% de l’IBI, més una bonificació del 5% pels rebuts domiciliats.

Des de l’oposició s’entén que si finalment demà el govern retira la seva proposta d’ordenances per l’any que ve, per manca de suports, el que primarà serà la proposta que es va aprovar l’any passat i que finalment no es va poder dur a la pràctica. És a dir la rebaixa del 6% més un 5% pels rebuts domiciliats.

A banda de les ordenances municipals el ple de demà tractarà 4 mocions presentades per l’oposició. A banda de la demanda de protegir el pont del carrer Riera, Esquerra demana que Malgrat doni suport a la querella contra l’Estat per l’execució del President Companys. Iniciativa vol instar a la creació del Consorci Cadastral de Catalunya i CiU, presenta una moció de defensa del manteniment de les pensions enfront les reformes del govern espanyol.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics