URGENT

Investiguen l’alcalde de Sta Susanna per la deixalleria il•legal a tocar de PLF

Compartiu aquesta història

 

La fiscalia de Medi Ambient ha obert una investigació sobre la construcció, i posterior desmantellament, d’una deixalleria a Santa Susanna, a la zona de Ciutat Jardí, a tocar del terme municipal de PLF.

Tant l’alcalde, Joan Campolier, com un exregidor i tècnics municipals van ser cridats a declarar la setmana passada a davant la Guàrdia Civil a Barcelona.

L’alcalde és investigat pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i utilització d’informació privilegiada vinculats a l’empresa adjudicatària de la recollida d’escombraries.

El PSC de Santa Susanna va denunciar, el novembre de l’any passat que l’empresa havia començat a construir una deixalleria sense permisos en un espai no urbanitzable, d’especial protecció.

Des de PLF també es va denunciar aquesta instal•lació. Primer el PP va donar a conèixer aquesta deixalleria il•legal, a tocar de l’autopista, i després el govern va sol•licitar més informació a Sta. Susanna, que va responsabilitzar a l’empresa que gestionava la instal•lació assegurant que s’havia excedit.

Les denuncies i les crítiques van obligar a desmantellar la instal•lació.

Paral•lelament, els socialistes del municipi també van denunciar que el govern havia adjudicat provisionalment, per un màxim d’un any, el servei de recollida de la brossa, però que passat aquest termini encara no s’havia convocat el concurs públic tal com marca la llei.

Campolier ha confirmat la investigació al diari El Punt, però assegura que el consistori ja ha resolt l’expedient de la deixalleria i que està “a punt” de convocar el concurs públic.

Campolier defensa el procés de contractació de l’empresa “per no deixar el poble sense recollida d’escombraries”. Cal recordar que Sta. Susanna no podia abocar la brossa a la deixalleria de Malgrat per que devia prop de 600 mil € a la Mancomunitat de residus. Un deute que ha liquidat aquest octubre i que li torna a donar accés al recinte per portar les escombraries.

Campolier ja va ser condemnat a prop de 9 anys d’inhabilitació per un delicte de prevaricació. Finalment un indult parcial li va reduir la condemna a 4 anys, que va complir del 2007 al 2011, quan va tornar a ser escollit alcalde per majoria absoluta.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics