URGENT

PLF adjudica les franges perimetrals de seguretat de Ciutat Jardí

Compartiu aquesta història

 

Aquest dilluns s’han adjudicat els treballs de manteniment de les franges anticincendi d’aquesta urbanització de la nostra vila. Es tracta d’una franja de 25 metres d’amplada que volteja la urbanització i que ha d’actuar de tallafoc en cas d’incendi forestal. En aquesta franja es redueix la presència d’arbres, segons la normativa, i es neteja el sotabosc, per tal de reduir el risc d’afectació a la zona habitada en cas d’un incendi.

La de Ciutat Jardí és la franja més gran a mantenir de la nostra vila, i el pressupost de licitació dels treballs s’enfila per sobre dels 36 mil€.

Un cost que haurà d’assumir integrament l’Ajuntament de PLF, davant la denegació d’ajudes per part de la Generalitat, que en anys anteriors sí subvencionava en part al manteniment d’aquestes estructures de seguretat. Un fet que ha criticat el regidor d’urbanisme, Josep Rueda.

El manteniment de les franges és bianual. L’any passat es va fer el manteniment de les franges de Mas Reixac i Mas Carbó i enguany toca fer la de Ciutat Jardí, la més gran del municipi. Fins ara els treballs es feien a principis d’any, però s’han avançat els treballs per garantir que estiguin a punt per l’estiu i per que durant aquests mesos d’hivern calen menys requisits i es redueix el perill de fer tasques al bosc.

A l’igual que PLF, hi ha altres pobles del Maresme que s’han quedat sense ajudes econòmiques pel manteniment de les seves franges. És el cas de Sta. Susanna, Argentona, Dosrius, Mataró o St Cebrià de Vallalta. Qui més ajudes ha aconseguit és Tordera que en va sol.licitar 15 i ha rebut subvencions per a 8 urbanitzacions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics