URGENT

S’amplia l’hospitalització a domicili a la comarca de la Selva

Compartiu aquesta història

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) desplegarà de manera progressiva el servei d’hospitalització a domicili a partir del proper dilluns en aquesta comarca, cosa que farà que ja siguin un miler les persones que es podran beneficiar del servei.

Des de fa 6 anys l’hospitalització domiciliaria ja es realitza a l’Alt Maresme i permet que una sèrie de pacients evitin l’ingrés a l’hospital i siguin atesos per equips especialitzats en el seu domicili. Diu la Corporació que es tracta d’una reorganització en la manera d’atendre els pacients que ha permès que, l’any passat només a l’Alt Maresme, més de 400 persones s’hagin estalviat l’ingrés a l’hospital.

La unitat mèdica d’aquest servei està conformada per un metge de Medicina Interna i per tres infermeres, que estan operatius cada dia de 8 del matí a 8 del vespre i poden atendre a un màxim de 9 pacients diaris.

A primera hora del matí, les infermeres truquen a cada pacient per preguntar com han passat la nit, si necessiten alguna cosa i se’ls recorda que se’ls visitarà més tard. Mentrestant, el metge planifica les visites i comencen la ruta per visitar als malalts, la majoria pacients amb malalties cròniques.

Al migdia, l’equip torna a l’hospital i, en funció de les altes que ha donat, es concreta quins dels pacients nous que precisen ingrés aniran a hospitalització a domicili. A la tarda es visiten aquests nous ingressos i, abans de plegar, les infermeres tornen a trucar a tots els pacients per saber com es troben.

A partir de dilluns, es dobla el servei, sense que això impliqui més personal. Una nova unitat començarà a treballar a la comarca de La Selva. Inicialment, només a Blanes. Però amb la intenció que es vagi desplegant de manera progressiva.

Per a poder beneficiar-se del servei, els pacients han de complir unes condicions d’estabilitat que permetin que es puguin quedar a casa sense risc i, principalment, han de donar el seu consentiment quan se’ls hi proposa.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics