URGENT

Convoquen dues places de policia per suplir les baixes al cos local

Compartiu aquesta història

 

L’ajuntament de PLF va anunciar al setembre la imminent convocatòria i contractació de diferents agents de policia per tal de poder suplir els que actualment es troben de baixa.

De fet, segons fonts municipals, actualment dels 15 agents del cos local de seguretat, 5 estan de baixa alguns d’ells de llarga durada. Davant de les lògiques repercussions al servei el consistori ha obert ja la convocatòria de 2 places amb procediment ordinari.

Les bases del concurs es van publicar divendres al Diari Oficial de la Generalitat, i en els propers 10 dies els aspirants poden presentar-se al concurs que es farà en breu per tal de poder proveir al cos de la policia de nous efectius.

Aquests nous agents estaran en caràcter interí a l’espera que els agents de baixa es reincorporin al servei.

La manca d’efectius ha aguditzat els problemes en el si de la policia local. Si el nou quadrant ja preveia torns amb patrulles unipersonals, la manca de policies ha fet que els torns amb un únic agent de servei hagin augmentat.

Diu la regidora de Governació, Antonia Petit, que hi havia problemes per programar els serveis fins a finals d’any i que per això s’ha optat per obrir aquest concurs. Diu a més, que de moment es cobreixen 2 places, però si cal es tindrà ja un llistat de candidats per ocupar altres possibles vacants.

D’altra banda el cos local de seguretat ha informat que la Policia de PLF està en fase de proves dins la xarxa Rescat. Es tracta d’una xarxa de comunicacions que dóna cobertura a tot Catalunya i que permet interactuar amb la resta de cossos i forces de seguretat i d’emergències que actuen al territori. La intenció és que el cos local actui en xarxa amb la resta de policies i serveis de seguretat

Per fer-ho s’estan introduint nous dispositius de comunicació amb tecnologia Tetra , que utilitza una banda de freqüències d’emergències i seguretat, i que possibilita les comunicacions xifrades, amb una bona cobertura urbana i rural i facilita la tasca de cada cos de seguretat tant per separat com en actuacions conjuntes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics