URGENT

L’Ajuntament de PLF assisteix a una trobada de ciutats agermanades d’Itàlia i Catalunya

Compartiu aquesta història

 

La ciutat de Torí ha acollit aquest dissabte la reunió entre ajuntaments catalans i italians agermanats amb l’objectiu d’enfortir els vincles entre els municipis, potenciar sinèrgies en els àmbits de l’economia, el comerç i la cultura i emprendre projectes de col•laboració.

Entre la delegació catalana hi havia el consistori de PLF, que ha estat representat per l’alcalde de la nostra vila, Valentí Agustí i per la 1a tinent d’alcalde, Dolpors Agüera.

També hi ha estat presents municipis com Barberà del Vallès, Girona, Mataró, Mollet, Palafolls, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze o Vilafant. Tots ells han pogut intercanviar experiències tant a la resta de municipis catalans com amb els seus agermanats italians.

La voluntat de la trobada era enfortir les relacions entre els municipis, establir punts d’unió pel que fa al desenvolupament econòmic, comercial i cultural i plantejar diferents actuacions en el marc d’una una perspectiva europea comuna.

 

La reforma dels governs locals a Europa ha estat un dels temes debatuts a la jornada. L’alcalde de Torí, Piero Fassino, i el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, han estat els encarregats d’explicar, respectivament, les reformes legals que els municipis hauran d’afrontar.

Cañada ha destacat que “els pobles de Catalunya han de mantenir i enfortir els llaços existents amb els altres pobles d’Europa.”

PLF està agermanat amb diferents municipis europeus. A banda de Poppi a la Toscana, però també amb Ax Les Thermes a França o Stegna a Polònia, així com altres municipis d’Amèrica llatina (a Nicaragua) i relacions solidàries amb l’Índia i el Senegal.

Tot i això la primera experiència i la més consolidada és amb el municipi italià, amb el que porta més de 20 anys de relació.

L’acte d’aquest cap de setmana ha estat organitzat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals, l’Associació de Municipis Italians (ANCI) i la Secretaria de Relacions Exteriors i de la Unió Europea (SAEUE),

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics