Accepten a tràmit una denúncia contra l’alcalde de Blanes per tràfic d’influències

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El jutjat d’Instrucció 3 de Blanes jutjarà a Josep Marigó per uns suposats delictes de tràfic d’influències i contra l’ordenament del territori. Els fets que s’investiguen es remunten al mandat 2003-2007 i van ser denunciat pel president del Club d’Hoquei, Josep Ridaura, i pel Partit Democràtic de Blanes (PDB).

Segons recull la denúncia, durant aquest període l’alcalde hauria donat ordre per deixar de cobrar diversos rebuts de l’IBI al municipi. A més, la querella sosté que tant Marigó com l’interventor municipal van atorgar llicències per aixecar dos edificis “de forma il•lícita i contra el pla urbanístic vigent”. El primer edifici que s’hauria construït de manera fraudulenta es troba al carrer Santa Bàrbara, i el segon al de Darrere l’Església.

Els impulsors de la querella, ja van posar els fets en coneixement de la fiscalia fa 3 anys, i això va derivar en una llarga investigació per part de la Guàrdia Civil. El ministeri públic, però, va acabar arxivant-ne l’expedient perquè no hi va veure indicis de delicte.

Aleshores, el president del Club d’Hoquei i el Partit Democràtic de Blanes van decidir recórrer directament als jutjats. La querella es va interposar aquest passat octubre.

En aquest cas la jutgessa sí que veu indicis de delicte, però no en tots els fets que recull la querella, ja que els querellants també denunciaven un delicte de malversació de fons públics.

Davant de l’admissió a tràmit, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha assegurat tenir la “consciència tranquil•la”. En relació amb els IBI impagats, l’alcalde recorda que Blanes tenia un índex de cobrament d’aquest impost dels més alts de la demarcació i que ja ha insistit que en cap cas es va actuar amb mala fe.

Pel què fa als dos edificis, Marigó també ha subratllat que el procés per concedir la llicència es va fer correctament.

 

Marigó ha acusat als querellants de sotmetre’l a un “setge i a una voluntat de revenja constant”.

 

Diari Girona

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics