URGENT

Protesta per demanar més implicació de l’Ajuntament de Blanes amb la gent amb problemes per mantenir l’habitatge

Compartiu aquesta història

 

Una 50a de persones s’han concentrat davant l’Ajuntament de Blanes per demanar que el consistori adopti mesures per evitar els problemes socials entorn a l’habitatge.

Les persones que s’han manifestat s’agrupen en la Plataforma d’Afectats per la Vivenda i el Capitalisme, entitat que afirma que a Blanes hi ha famílies amb dificultats per poder pagar el lloguer, la hipoteca o les despeses relacionades amb l’habitatge.

Asseguren que amb ocupacions de pisos buits han pogut donat un sostre a una 30a de persones a la localitat dels quals 11 són menors d’edat, però afirmen estar desbordats per poder donar resposta a les demandes d’ajuda. En aquest sentit la plataforma afirma que no pot fer la feina que hauria d’estar realitzant l’administració.

En aquest mateix sentit denuncien que les persones que sol.liciten ajuda als serveis socials de l’Ajuntament se’ls cita a un mes vista, tot i que són persones amb una situació desesperada.

 

L’entitat considera que les accions anunciades pel consistori com ara els comptadors solidaris, són poca cosa i demanen al govern local que presioni al Sareb, l’anomenat banc dolent, per tal que posi els pisos que té a la localitat en lloguer social.

Després de la concetració a l’exterior, els manifestants han entrat dins el vestíbul del consistori per reclamar una reunió amb el govern municipal.

3 representants es van acabar reunint amb l’laclde del municipi, Josep Marigó i la regidora de serveis socials, María de Sol Zamora, a qui van traslladar les seves peticions.

 

Blanesaldia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics