URGENT

Presenten el projecte Rossinyol per aquest curs a Blanes

Compartiu aquesta història

 

Es tracta d’un programa que ajunta alumnes universitaris i alumnes nou vinguts de les escoles de la ciutat per tal d’ajudar-los a integrar-se

En aquesta cinquena edició hi participaran un total de 10 parelles formades per alumnes de la Universitat de Girona (UdG), que faran de mentors, i d’escolars del municipi.

Després de la presentació a carrec dels responsables polítics del consistori les les 10 parelles es van conèixer i van fer la primera presa de contacte, bàsicament per intercanviar telèfons i dades de contacte.

Blanes és una de les poblacions de la demarcació gironina amb un percentatge rellevant de població d’origen estranger. Per aquest motiu, des de la Universitat de Girona van proposar començar el projecte a l’Ajuntament, i la primera edició es va fer al curs 2009-2010. El programa Rossinyol consisteix en que els mentors, tots ells estudiants de la UdG, acompanyen periòdicament un infant blanenc perquè conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci i diversió, àmbits culturals, etc.

L’objectiu és accelerar el procés d’integració dels escolars al municipi on es fa el projecte. Fins avui s’ha anat incrementant cada any el nombre d’universitaris que participen en el projecte, així com també el nombre d’infants, ja que superen el centenar. El programa compta amb un gran suport institucional, que prové tant de la Universitat com de l’Ajuntament de Blanes i de la Generalitat de Catalunya.

Els mentorats d’aquest curs, 6 nenes i 4 nens d’entre 7 i 12 anys d’edat i cursen de 2on a 6è de primària. Els llocs de procedència de les seves famílies són: Gàmbia, Bulgària, Marroc, Bangladesh, Kazasthan, Romania i Andalusia.

Pel que fa als universitaris, estudien dret, infermeria, treball social, pedagogia i comptabilitat i finances. Sis d’aquests joves són de Blanes i els altres tres de Malgrat, Pineda i Sils.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics