URGENT

Nylstar de Blanes presenta un ERO pel 90% de la plantilla

Compartiu aquesta història

L’empresa, proveïdora de fils de niló, presentarà en els propers dies un expedient de regulació temporal que afectarà 9 de cada 10 treballadors de la planta. Segons han informat fonts de la plantilla al Diari de Girona, l’ERO enviarà uns 220 treballadors a casa durant uns 45 dies, des de mitjans de desembre fins a finals de gener.

Els treballadors que no resulten afectats per l’ERO són els que encara tenen vacances pendents de fer.

L’anunci de l’ERO arriba quatre mesos després que l’empresa tèxtil comuniqués que esperava mantenir com a mínim una taxa del 20% de creixement anual durant els pròxims 5 anys i augmentar la seva capacitat de producció.

L’empresa va explicar, el passat juliol, que la primera meitat de l’any s’havia tancat amb un increment de la facturació del 20% i que havia ampliat la seva plantilla, principalment en les àrees comercials i de màrqueting, però també en Recerca i Desenvolupament. A més, la companyia també va anunciar l’obertura d’una oficina comercial a la Xina.

Els ERO són una solució que preveu la normativa vigent per tal de suspendre als treballadors durant un temps determinat per tal de garantir la viabilitat econòmica de l’empresa. En aquest cas els ERO han de ser aprovats per l’administració en base a raons econòmiques, tècniques, organitzatives, productives, o de força major.

Nylstar, l’antiga SaFa, va tenir l’any passat un volum de negoci de 60 milions d’euros i exporta el 90 per cent de la seva producció.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics